Veggie паста Путанеска

Скъпи приятели,
Знаем, че освен на красивите сервизи, сте ценители и на вкусната храна.
Решихме веднъж седмично да споделяме с вас по една любима наша рецепта, като я презентираме в съд от нашия асортимент!
Започваме с Veggie паста паста Путанеска и любимата Чиния за паста Тюркоаз
Време за приготвяне:
по-малко от 30 минути
Време за готвене:
30 минути до 1 час
Сервира
4 порции
Всяка порция осигурява 504kcal, 12g протеин, 65g въглехидрати (от които 12g захари), 17g мазнини (от които 2.5g наситени), 7g фибри и 1.4g сол.
Съставки:
☑️ 4 с.л. зехтин
☑️ 200g нарязан лук (или 2 средни глави лук, грубо нарязани)
☑️ 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
☑️ 125g изцедени, черни маслини без костилка, нарязани на половина
☑️ 2 с.л. каперси (от буркан), изцедени · 1 ч.л. сушени люти чушки
☑️ 1/2 ч.л. фина морска сол
☑️ 2 х 400 г консервирани нарязани домати
☑️ 150ml червено вино или зеленчуков бульон
☑️ 300гр спагети
☑️ прясно смлян черен пипер
☑️ шепа пресни листа от магданоз , грубо нарязани (по желание)
Mетод:
1. Загрейте 3 супени лъжици от олиото в голяма, незалепваща тенджера на средна температура. Добавете лука и чесъна и запържете внимателно за 4-5 минути, като разбърквате редовно, докато омекнат и много леко покафенеят.
2. Разбъркайте маслините, каперсите, люспите лют червен пипер и солта, след което добавете консервираните домати и червеното вино (или бульон). Оставете сместа да заври, след това намалете котлона, докато сместа къкри. Оставете да къкри много внимателно за 40-45 минути, като разбърквате редовно, докато сосът се сгъсти.
3. След като сосът е врял в продължение на 30 минути, наполовина напълнете голяма тенджера с вряща вода. Добавете спагетите и гответе според инструкциите на пакета.
4. Когато пастата се приготви по ваш вкус, запазете 3 супени лъжици вода, след това изцедете пастата в гевгир и я върнете в тенджерата.
5. Добавете половината от соса към сварените спагети, след което разбъркайте в запазената вода за готвене. Продължете внимателно да разбърквате сместа, докато спагетите попият в соса. Овкусете, на вкус, с прясно смлян черен пипер.
Съвет 1: Готвенето на доматения сос за пълните 45 минути наистина засилва вкусовете в него, така че се опитайте да не бързате с това ястие. Ако сосът ви стане твърде гъст преди края на времето за готвене, добавете малко вряща вода и продължете да готвите.
Съвет 2: Използвайте всяка форма на паста, която харесвате за тази рецепта – просто се уверете, че запазвате количествата същите.
Съвет 3: Лесно е да превърнете тази рецепта във вечеря за двама, като намалите наполовина съставките. Добавете 300ml студена вода към соса преди варене, така че да има достатъчно течност по време на готвенето.
Отправяме едно предизвикателстово за най-големите кулинарни любители:
Поръчайте чиния за паста от Menara.bg
Изпълнете рецептата
Направете снимка и споделете вкуса и настроението си
Отбележете ни в социалните мрежи
🎁 Ще получите ОТСТЪПКА при следващото си пазаруване
Очакваме вашите креативни презентации !